Besøk oss

Instituttet ligger rett ved Bjergstedparken, der man finner Stavanger Konserthus, Stavanger symfoniorkester, Institutt for musikk og dans ved UiS, Stavanger kulturskole, Stavanger internasjonale kammermusikkfestival, Maijazz og flere andre organisasjoner innen musikklivet.

 

Norsk lydinstitutt

Bjergsted Terrasse 5a
4007 Stavanger
Norge

T: +47 958 98 067
E: bjarne.kvadsheim@stavanger.kommune.no

Åpningstider

Mandag - Fredag:
09:00 - 15:00

Ellers etter avtale.

Slik kommer du til oss

Beøksadresse:
Bjergsted Terrasse 5a

Med buss

Ta buss nr. 8 fra "Stavanger Sentrum"/"Breiavatnet", i retning "Randaberg". Gå av etter omtrent 3 minutter ved Bjergsted. Der vil du finne instituttet på høyre side.

Se også kolumbus

 

Til fots eller sykkel

Gå gjennom gamle Stavanger, eller langs den blå promenade i retning Bjergsted. Gå forbi SR-bank på venstre side. Norsk Lydinstitutt ligger på vestsiden av Bjergsted Terrasse, ved Borgermester Middelthonsvei

Med bil

Kjør Løkkeveien fra sentrum, ta av i rundkjøringen mot Bjergsted.

Parkering

 

Lokaler

Utstillingshallen er det første publikum møter når de kommer inn dørene til lydinstituttet. Her har vi en permanent utstilling som eksemplifiserer hvordan lyd har blitt tatt opp og spilt av siden Edisons tid. Her kan du se fonografer, sveivegrammofoner, som skapt til å ta med seg på strandtur, og avspillingsmedier fra voksruller og skjellakkplater til magnetbånd og moderne cder.

 

 

Arrangement for skoler

Norsk lydinstitutt tilbyr skolelever innsikt i lydhistorien. Hovedansvarlig for opplegget er Per Dahl som har utarbeidet et opplegg der elevene skal få se, høre og prøve gamle formater for lydinnspilling og lydavspilling.

Arrangement for grupper

Rikdommen i samlingen hos Norsk lydinstitutt åpner for mange spennende presentasjoner og foredrag. Vi skreddersyr opplegg for bedrifter, foreninger, lag og andre grupper. Foredragene varierer i lengde fra 45 minutter til over 2 timer og tilpasses ønsker fra publikum.

Arrangement for privatpersoner

Det er mulig å utvide gleden ved lytting til musikk gjennom å delta på lyttekurs. Disse kursene er lagt til rette for alle musikkinteresserte, også de uten musikkfaglig bakgrunn.