Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

24. september // Klangsalong, Repetisjon og puls

09/24/2020 -19:00 - 21:00

Gratis

I denne tredje klangsalongen dykker vi ned i minimalismen – som har sitt utspring i USA på 60-tallet.

Musikken er strippet ned til et minimum, man er ute etter å finne igjen den rene soniske kraften, pulsen og musikkens egen verdi. Påvirket av Cage, så mente disse komponistene at musikken i seg selv var nok, den trengte ingen narrativ og har ikke noe mål utenom musikken selv. Komponisten som Terry Riley, Philip Glass eller Steve Reich brøt også med den toneangivende atonale samtidsmusikken, og gikk tilbake til harmoniene og veldig enkle repetitive motiv eller blokker av lyd. Mange av komponistene som tilhører minimalismen hentet også inspirasjon fra indisk musikk og annen ikke-vestlig musikk. De kom også til å prege framtidens elektroniske musikk der repetisjon og puls er nødvendige bestanddeler.

Vi kommer til å bli kjent med musikken til Terry Riley, Steve Reich, LaMonte Young, men også komponister som Eliane Radigue, Glenn Branca, William Basinski og ikke minst Brian Eno.

Jan-Morten Iversen og Sindre Bjerga har tilhold i kunstnerfellesskapet Consulatet på Hillevåg. De har gjennom en årrekke laget musikk sammen som Bjerga/Iversen og har turnert både i Norge og rundt i Europa med sine elektroakustiske klang- og støykollasjer.

Gratis inngang og åpent for alle interesserte!

Details

Date:
09/24/2020
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
Gratis