Lenker

Her har vi samlet lenker til andre organisasjoner og institusjoner i samme bransje, nyttige nettsteder innen musikk og lyd, samt betalingsbaser som publikum har tilgang til gjennom Universitetet i Stavanger. Har du forslag til andre nettsteder vi burde linke til, tips oss gjerne.

 

Nyttige nettsteder


Behandling av audiovisuelt materiale

National Film and Sound Archive (AU)
Lydplater og alt annet lydbærende materiale trenger å bli tatt hånd om på spesielle måter. NFSAs Avdeling for bevaring og teknisk service har utformet gode guider (tilgjengelig på engelsk) om hvordan man tar vare på eget audiovisuelt materiale

Formats and resources (GB)
En god side laget av Richard Hess der han tar for seg ulike formater / lydbærere og hvordan de best kan restaureres

Guide to 78s and early Lps (GB)
Det engelske senteret CHARM (Centre for the History and Analysis of Recorded Music) har satt sammen en guide til hvordan man behandler 78-plater.


Betalingsdatabaser

Gjennom biblioteket på Universitetet i Stavanger kan du få tilgang til en rekke abonnementsbaser knyttet til vårt fagfelt.

Rilmikon ekstern lenke
RILM Abstracts of Music Literature er en musikkbibliografi som dekker både populærmusikk og klassisk musikk. Et bredt utvalg medietyper er inkludert i basen, de eldste innførslene er fra 1835.

Les mer | Gå til basen

Oxford History of Western Musicikon ekstern lenke
Digital utgave av Richard Taruskins anerkjente fembindsverk om vestlig klassisk musikk. Bredt illustrert, og med 1800 musikkeksempler.

Les mer | Gå til basen

Oxford Music Onlineikon ekstern lenke
(ved abonnement) Inneholder Grove Music Online med fulltekstutgaver av The New Grove Dictionary of Music and Musicians, Opera, and Jazz. I tillegg Oxford Dictionary of Music og Oxford Companion to Music i fulltekst.

Les mer | Gå til basen

Naxos Music Libraryikon ekstern lenke
Lydbase, inneholder nærmere 34 000 CD-plater (over 484 000 spor) som kan lyttes til direkte (streaming). I tillegg til Naxos gir basen tilgang til CD-er fra BIS, Bridge Records, Chandos, CPO, Hänssler Classic, Wergo m.fl.

Les mer | Gå til basen

Opera in Videoikon ekstern lenke
Denne basen inneholder cirka 150 videoer med opptak fra de viktigste opptredenene innen operasjangeren, med intervju og dokumentarstoff i tillegg.

Les mer | Gå til basen

 


Relaterte institusjoner

Nasjonale musikksamlinger

Nasjonalbiblioteketikon ekstern lenke (NO)
Nasjonalbiblioteket har Norges største samling musikkmateriale, som er fordelt på Norsk musikksamling i Oslo og Norsk musikkarkiv i Mo i Rana.

  • Musikksamlingen ved Nasjonalbiblioteketikon ekstern lenke
    Her finner du mer informasjon om musikksamlingen til NasjonalbiblioteketLes mer
  • Bauerikon ekstern lenke
    Basen BAUER er en katalog over operaplater fra perioden 1903-1955 (’78-formatet) som finnes i Bauer-Müller-samlingen ved Norsk lydarkiv. Samlingen omfatter både norske og utenlandske utgivelser. De fleste av disse innspillingene finnes også som lydbånd hos Norsk Lydinstitutt.Les mer | Gå til basen

 

  • Nordiskoikon ekstern lenke
    Den norske nasjonaldiskografien over lydinnspillinger utgitt i Norge. Denne er ikke oppdatert etter januar 2010. For nyere utgivelser kan man søke i BibsysLes mer | Gå til basen

 

  • Jazzbasenikon ekstern lenke
    Jazzbasen er en jazzhistorisk kunnskapsbase om jazz i Norge. Du finner diskografisk informasjon om jazzinnspillinger med norske musikere fra 1905 og fram til våre dager. I tillegg fins biografier, historiske oversikter, fotografier, lydillustrasjoner og ei samling med lenker til musikere, plateselskap og liknende.Les mer | Gå til basen

 

  • Sangindexikon ekstern lenke
    Nasjonalbibliotekets sang- og viseregister hvor du kan søke på titler og førstelinjer i første vers og refreng; tekstforfattere, redaktører, oversettere og komponister til viser og sanger trykt i musikktrykk, hovedsaklig etter 1983, men også med eldre materialeLes mer | Gå til basen

 

  • Nornoterikon ekstern lenke
    Fortegnelse over noter som er utgitt i Norge, hovedsaklig etter 1981, men har også materiale tilbake til 1850-60-åreneLes mer | Gå til basen

 

The British Library Sound Archiveikon ekstern lenke (GB)
British Library er det britiske nasjonalbiblioteket. Bibliotekets lydarkiv holder over en million lydbærere, og katalogen er tilgjengelig på nett.

  • Archival Sound Recordingsikon ekstern lenke
    Rundt 20,000 av innspillingene ved det britiske nasjonalbiblioteket er også tilgjengelig på nettet for alle gjennom denne siden. For brukere knyttet til britiske utdanningsinstitusjoner, er rundt 45,000 innspillinger tilgjengelig over nettet gjennom denne tjenesten.

The National Library of Australiaikon ekstern lenke (AU)
Det australske nasjonalbiblioteket

  • Music Australiaikon ekstern lenke
    Music Australia er en nettjeneste utviklet av det australske nasjonalbiblioteket i samarbeid med blant andre National Film and Sound Archive. Her kan du få tilgang til, og informasjon om australsk musikk, musikere, organisasjoner og tjenester. Sidene gir tilgang til ulike typer medier, som noter, lydopptak, nettsider og annet materiale.

National Film and Sound Archivesikon ekstern lenke (AU)
National Film and Sound Archives er Australias nasjonale arkiv for audiovisuelt materiale.

Library and Archives Canadaikon ekstern lenke (CA)
Library and Archives Canada er sammenslutningen av det kanadiske nasjonalbiblioteket og det kanadiske nasjonalarkivet.

Bibliotek, arkiv og museer

Kirsten Flagstad museetikon ekstern lenke (NO)
Museet til minne om Kirsten Flagstad ligger på Hamar og ble åpnet i 1985 på Kirsten Flagstads 90-årsdag.

Bergen Offentlige Bibliotekikon ekstern lenke (NO)
Folkebiblioteket i Bergen. Her havnet de delene av Dørumsgaards samlinger som ikke havnet hos Norsk Lydinstitutt, blant annet hans bøker om asiatisk poesi.

Griegsamlingenikon ekstern lenke
Ved biblioteket har de en egen samling viet komponisten Edvard Grieg, hvor man også kan lytte til noen av hans komposisjoner.

Stavanger bibliotekikon ekstern lenke
Folkebiblioteket i Stavanger

  • Musikk- og filmbiblioteketikon ekstern lenke
    Musikk- og filmbiblioteket ved Stavanger bibliotek har en samling på 35.000 CD/LP – 20.000 noter og bøker – 5.000 DVD – og 35 musikktidsskrifter + flere hundre fanziner. Biblioteket har rundt 300.000 besøkende pr. år, og har et tett samarbeid med Stavangers øvrige musikk-/filmmiljø. Biblioteket arrangerer konserter, foredrag, filmquiz og klassebesøk. De publiserer også en blogg med film og lyttetips.
  • Rogalydikon ekstern lenke
    Rogalyd er en wiki for musikken i Rogaland.

Kulturinstitusjoner

Sølvberget, Stavanger kulturhus
Sølvberget, Stavanger kulturhus huser en variert samling kulturtilbud, fra Stavanger bibliotek og Kapittelfestivalen til kino, Norsk Barnemuseum og Barnas Kulturverksted

Stavanger konserthus
Stavanger Konserthus ligger rett nedenfor Bjergsted-parken og har et bredt kulturtilbud med varierte konserter og forestillinger.

Stavanger symfoniorkester
SSO har tilholdssted i Stavanger Konserthus. Orkesteret er aktivt med faste abonnementskonserter i Stavanger, konserter omkring i Rogaland og andre steder i landet.

Stavanger kulturskole
Stavanger kulturskole er et kommunalt opplærings- og opplevelsessenter. De holder til ved Bjergstedparken, men deler av undervisningen er lagt til skolene i byen og i egne soner på Hundvåg, Gausel og i Kvernevik.

UiS – Fakultetet for utøvende kunstfag
Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger har sine røtter i en klassisk konservatorietradisjon, men har i de senere år utviklet studietilbud også innen jazz og dans. Om lag 200 heltidsstudenter er tilknyttet instituttet, fordelt på studier fra bachelorprogram til videreutdanning og masterprogram.

Rogaland musikkråd
Rogaland Musikkråd har som hovedoppgave å være et felles kontaktpunkt og samarbeidsorgan for fylkets musikkliv, blant annet gjennom kontakt med offentlige myndigheter på alle plan

Norges Musikkorpsforbund Rogaland
Norges Musikkorpsforbund er interesseorganisasjonen for korps i Norge. Rogalandsavdelingen holder til i Bjergsted-parken.

MaiJazz
MaiJazz regnes som en av de mest velrenommerte jazzfestivaler i Norge og holdes hvert år i begynnelsen av mai.

Kammermusikkfestivalen
Kammermusikkfestival som finner sted hvert år i august.

Humorfestivalen
Den Store Norske Humorfestivalen har som målsetting å arrangere en årlig internasjonal humorfestival på høyt kunstnerisk nivå i Stavanger. Humorfestivalen ble etablert 1. april 1992 og arrangeres hvert år. Den Store Norske Humorfestivalen er den største humorfestivalen i Norge og den eneste festivalen for scenekunst i Stavanger.