Podkast: Norsk lydinstitutt episode 3

Velkommen til Norsk lydinstitutt sin nye podkastserie!

De fleste kjenner til Kirsten Flagstad og Ivar Andresen, som begge var sangere med store internasjonale karrièrer. Det finnes derimot en lang rekke andre sangere som gjorde seg bemerket både i Norge og utlandet. I episode tre av vår nye podkastserie tar programleder Guttorm Andreasen oss med til Grand Hotel for over 100 år siden, hvor vi får treffe glemte hovedrolleinnehaversker og sigarettheltinner. Vi skal snuse enda mer i Arne Dørumsgaard sin platesamling, og reflektere over forgangenhet og glemte minner. Det ryktes også om at vi får høre Grieg spille sin egen musikk!

🎧 Spotify: tiny.cc/Spotify_NLS
🎧 Itunes: tiny.cc/Itunes_NLS
🎧 SoundCloud: tiny.cc/SoundCloud_NLS

Ønsker du å fordype deg enda mer i de glemte norske sangerne, har vår bibliotekar satt sammen en fin artikkel som kan leses her.

Guttorm Andreasen (produsent og programleder)

Guttorm Andreasen er en populær og kjent konferansier, foredragsholder, programleder, musiker, DJ, kulturarrangør og journalist. Han har over 20 års erfaring som programleder og journalist i NRK radio og tv.  Siden 2008 har han drevet sitt eget selskap AGENT 99. Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne musikkjournalister og har landets aller bredeste platesamling.

Per Dahl (intervjuobjekt)
Per Dahl er musikkforsker på Universitet i Stavanger med arbeidsplass ved Norsk lydinstitutt. Dahl er faglig konsulent ved instituttet og er ansvarlig for undervisningstilbud og formidling.
I tillegg bistår han med musikkfaglig ekspertise knyttet til forvaltningen av samlingen.