Podkast: Norsk lydinstitutt episode 5

Klangsalong // Magnetisk respons

Lytt til episoden på:

Spotify

Itunes

Podcast Addict

Jan-Morten Iversen og Sindre Bjerga fra Consulatet gjester Guttorm Andreasen i denne epiosoden av Norsk lydinstitutt sin podkastserie.

I denne episoden tar de for seg den skandinaviske elektroniske og elektroakustiske musikkens utvikling, som hadde nær tilknytning til de statlige radiokanalene, og med tydelig påvirkning fra den europeiske elektroniske musikken til Stockhausen, Varese og Xenakis. Det blir musikk av Arne Nordheim, Else Marie Pade, Rune Lindblad og Lars Gunnar Bodin for å nevne noen.

Guttorm Andreasen (produsent og programleder)
Guttorm Andreasen er en populær og kjent konferansier, foredragsholder, programleder, musiker, DJ, kulturarrangør og journalist. Han har over 20 års erfaring som programleder og journalist i NRK radio og tv.  Siden 2008 har han drevet sitt eget selskap AGENT 99. Guttorm Andreasen er en av Norges mest erfarne musikkjournalister og har landets aller bredeste platesamling.

Jan-Morten Iversen og Sindre Bjerga (intervjuobjekt)
Jan-Morten Iversen og Sindre Bjerga har tilhold i kunstnerfellesskapet Consulatet på Hillevåg. De har gjennom en årrekke laget musikk sammen som Bjerga/Iversen og har turnert både i Norge og rundt i Europa med sine elektroakustiske klang- og støykollasjer.